Regio Tielt

Overzicht nieuws, databanken, indices, publicaties enz. Meer info over deze afdeling kan u terugvinden onder Afdelingen of in de Ledenzone.

Landboek van Dentergem anno 1652

Auteur(s): 
Chris Folens
Elisabeth Blancke
Abstract: 

In 2020 werd gestart met de restauratie van het landboek van Dentergem uit de 1652. Elisabeth Blancke (archivaris) en Chris Folens (archiefvrijwilliger) van het gemeentearchief van Dentergem zorgden voor een transcriptie. Een huzarenstukje dat 4 jaar later resulteerde in  288 bladzijden die nu als boek te koop zijn.

INFO OVER GRONDBEZIT

Amerikaanse Zantingen – De Mensen Deel XV

Auteur(s): 
Paul Callens
Abstract: 

Jaren geleden besloten wij een uitgave te maken over bidprentjes van Belgen die emigreerden naar Amerika.

Buitenpoorters van Kortrijk uit Oostrozebeke 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

Frans Neirinck, vrijwilliger bij Familiekunde Vlaanderen regio Tielt, heeft in zijn reeks de buitenpoorters van Kortrijk in de Roede van Tielt zijn volgende parochie klaar: Oostrozebeke.In 109 bladzijden komen de BUITENPOORTERS VAN Oostrozebeke aan bod, alfabetisch genoteerd.Het boek is een digitale zwart-wit print op A4-formaat, afgewerkt met een doorlopende kaft in kleurenprint.

300 jaar Engels & aanverwante families in het Meetjesland 1645-1950

Auteur(s): 
Luc Neyt
Abstract: 

Deze publicatie, in kleur, omvat een aantal delen. In het  eerste deel wordt dieper ingegaan op de schrijfwijze, de verspreiding, de betekenis en de oudste vermeldingen van de naam Engels en wordt getracht een antwoord te geven op de vraag “Bezit de familie een familiewapen?”

Buitenpoorters van Kortrijk uit Oeselgem 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

De auteur transcribeerde de buitenpoorters van Oeselgem en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.De auteur hoopt heel wat vorsers van dienst te zijn met deze nieuwe bron die de periode 1398-1792 duidelijk in de kijker stelt.

 

Buitenpoorters van Kortrijk uit Markegem 1398 - 1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

De auteur transcribeerde de buitenpoorters van Markegem en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.De auteur hoopt heel wat vorsers van dienst te zijn met deze nieuwe bron die de periode 1398-1792 duidelijk in de kijker stelt.

 

Buitenpoorters van Kortrijk uit Wakken 1398 - 1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

De auteur transcribeerde de buitenpoorters van Wakken en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.De auteur hoopt heel wat vorsers van dienst te zijn met deze nieuwe bron die de periode 1398-1792 duidelijk in de kijker stelt.

Buitenpoorters van Kortrijk uit Dentergem 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

De auteur transcribeerde de buitenpoorters van Dentergem en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.De auteur hoopt heel wat vorsers van dienst te zijn met deze nieuwe bron die de periode 1398-1792 duidelijk in de kijker stelt.

 

De huwelijken van Proven 1804-1834

Auteur(s): 
Paul Callens
Abstract: 

Deze publicatie is een vergelijking tussen de informatie die de pastoor neerschreef in zijn huwelijksregister van 1804-1834 en de Burgerlijke Stand van dezelfde periode. Als grensgemeente ziet men duidelijk dat de grens niet zo gesloten was als men soms zou denken. Mensen huwden met mensen van net, of iets verder, over de grens.

Amerikaanse zantingen

Auteur(s): 
Paul Callens
Abstract: 

In 2000 start Paul Callens met de eerste publicatie over bidprentjes van Belgen die emigreerden naar Amerika. Vijf jaar later publiceert Paul heet XIVe deel in de reeks Death Memorial Cards.

De graven van Beernem.

Auteur(s): 
Paul Callens
Abstract: 

In 2009 beseft Paul Callens dat er binnen het werkgebied van FV regio Tielt her en der zerken op kerkhoven en begraafplaatsen verdwijnen.

Erfgoeddag 2022

Auteur(s): 
Luc Neyt
Abstract: 

De erfgoeddag in 2006 stond in het teken van het roerend erfgoed met als deelaspect kleur in de didactische schoolwandplaten. FV regio Tielt bezit een prachtige reeks wand- en rolplaten die ze verkregen van de vzw Vrije Basisschool ’t Nieuwland. Al deze platen zijn digitaal gefotografeerd, bewerkt en opgenomen in een PowerPoint.

Buitenpoorters van Kortrijk in Kanegem 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

Frans transcribeerde de buitenpoorters van Kanegem en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.

Buitenpoorters van Kortrijk in Poeke 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

Frans transcribeerde de buitenpoorters van Poeke en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.De auteur hoopt heel wat vorsers van dienst te zijn met deze nieuwe bron die de periode 1398-1792 duidelijk in de kijker stelt.

Buitenpoorters van Kortrijk in Ruiselede 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

Frans transcribeerde de buitenpoorters van Ruiselede en is gestart met van elk rechtsgebied of gemeente van het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt de buitenpoorters van Kortrijk op te zoeken.

De familiegeschiedenis Callin tot Callens van 1300 tot 1650

Auteur(s): 
Jan Callens
Abstract: 

Het doel van deze studie is een vervolg brengen aan eerdere werken, die allemaal aan elkaar gelinkt worden in één grote stam (!), van diverse auteurs, alsook een uitgebreid overzicht te geven van alle families Calle

De graven van Lovendegem

Auteur(s): 
Paul Callens
Abstract: 

Voor de begraafplaats in Lovendegem gebeurde de opname van de informatie tussen oktober 2021 en maart 2022. Bij het eerste bezoek blijkt dat er een groot aantal graven op het punt staan te verdwijnen.

De graven van Sint-Joris-ten-Distel en Hansbeke

Auteur(s): 
Paul Callens
Abstract: 

Voor Sint-Joris-ten-Distel brachten wij in 2018 een publicatie uit van de huidige begraafplaats. Het oude kerkhof rond de kerk bewerkten wij nu voor de volledigheid.

Buitenpoorters van Kortrijk in Aarsele 1398-1792

Auteur(s): 
Frans Neirinck
Abstract: 

Frans Neirinck heeft de BUITENPOORTERS VAN AARSELE alfabetisch genoteerd. Hoe werd men POORTER of BUITENPOORTER?

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio Tielt