Familiekunde Brussel

Overzicht nieuws, databanken, indices, publicaties enz. Meer info over deze afdeling kan u terugvinden onder Afdelingen of in de Ledenzone.

Waar was Wat - Straten van de Brusselse Vijfhoek tot 1866

Auteur(s): 
Ingeborg Jorissen
Abstract: 

Deze atlas toont ons de straten van de Brusselse Vijfhoek van de middeleeuwen tot 1866. Acht kaarten (7 historische + 1 gecompileerde) tonen ons de ligging van de straten in een bepaalde periode.

Waar was Wat - Toponiemen van de Brusselse Vijfhoek tot 1830 in kaart

Auteur(s): 
Ingeborg Jorissen
Abstract: 

Men kan dit werk zien als een soort atlas met 42 thematische kaarten voor het Brussel van de middeleeuwen tot 1830 met bijhorende nederlandse én franse index.

De volkstelling van 1702 in Brussel en omgeving

De volkstelling van 1702 in Brussel en omgeving

Een gezamenlijke groep vrijwilligers van de Brusselse en Leuvense afdeling van Familiekunde Vlaanderen heeft de volkstelling van 1702 in Brussel en omliggende dorpen getranscribeerd. Zij geeft een beeld - enkele jaren na de brand van 1695 – van de inwoners hun gezinssamenstelling, hun welstand, hun woonplaats, hun beroep.

De volkstelling van 1702 in Brussel en omgeving

Abstract: 

De geannoteerde transcriptie wordt eind november in boekvorm uitgegeven. Een inleiding situeert het geheel en achteraan vindt u indexen op de persoons- en huisnamen. Er werd ook een concordantielijst toegevoegd die het verband legt tussen de huisnamen en de later toegekende perceelnummers.

Project Familiekunde Vlaanderen Regio Leuven en Familiekunde Brussel: de telling uit 1702 in het Brussels Gewest

Brussel volkstelling 1802

Auteur(s): 
René Maurice Jammart
Abstract: 

Bevolkingsregisters 1802 te Brussel, index

Abonneren op RSS - Familiekunde Brussel