Stamboom Deruyttere

De oudste stamvader is Danckaert DE RUUTERE, geboren omstreeks 1496.
De oudste generaties vinden we terug in Kortemark en de afstammelingen vestigden zich ook grotendeels in Kortemark. 15 generaties in 500 jaar familie Deruyttere.

Vanaf 1900 worden alle afstammelingen van Deruyttere Désiderius en Verkest Barbara met hun foto in kleur, geboorteplaats, geboortedatum, datum van huwelijk, partner en eventueel overlijden vermeld.
Het boek bevat tevens:
• Een voorwoord door mevrouw Hilde Crevits, Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Onderwijs.
• Een ten geleide door de heer Peter Bentein, voorzitter Vlaams Centrum voor Genealogie en Heraldiek.
• Een persoonlijke verantwoording en familiegeschiedenis over de familie Deruyttere, die in hoofdzaak het ambacht van landbouwer uitoefenden.
• Algemene en lokale geschiedenis (Kortemark, Edewalle en Markhove) van onze voorouders in vroegere tijden tot nu.
• 500 jaar stamboom Deruyttere en de families Deruyttere Leonie - Biliiet Aloïs; Deruyttere Mathilde - Broucke Hippolyte en Deruyttere Désiderius - Verkest Barbara.

Dit rijk geïllustreerd werk in A4-formaat, bevat kaft met tekening door kunstenaar Gerard Braem uit Zarren en de binnenbladzijden in digitale print met heel wat illustraties in kleur van: familiefoto's, geboorteakten, Staten van Goed, overlijdensberichten, gedachtenisprentjes, Popp-kaarten, oude pachtbrieven e.a.

Auteur(s): 
Raf Deruyttere
Jaar van uitgave: 
2014
Prijs: 
27,00 euro
Ledenprijs: 
27,00 euro
Afdeling: 
Locatie in publicatie: 
Kortemark
Periode in publicatie: 
1496-heden
Gegevensdrager: 
Boek
Aantal pagina's: 
242