PITTEM KIEZERS 1932-1988 Wie waren zij? – Waar woonden zij?

Naast de informatie over de overleden kiezers 1932 – 1946 – 1969 van bestudeerde periode bevat de uitgave een poging tot samenstelling van de kaart van de gemeente Pittem door de jaren heen. Vanaf 1960 ging men over op het gebruik van straatnamen in plaats van de indeling: centrum en de vier secties. Bepaalde huizen kregen in de loop der jaren een andere straatnaam wegens aanpassingen, vooral door aanleg van de ringweg of door het afsluiten van spoorwegovergangen. Nieuwe straten kwamen er bij, maar deze zijn niet opgenomen in deze publicatie tenzij deze delen van een vroegere straat opslorpten. Door de fusie met Egem kregen een aantal straten een nieuwe naam of ging men ook over tot een aangepaste spelling van de oude straatnaam.
Er is eveneens een analyse gemaakt van de informatie over familienamen, voornamen, beroepen, geboorteplaatsen etc. voor de lijst van de kiezers van 1932 – 1946 – 1969 en 1988.
Bij de kiezers is telkens, voor zover als mogelijk, de naam van de ouders opgezocht, de overlijdensplaats en datum, de partner of andere informatie. De publicatie geeft een beeld van de relativiteit van de informatie. Verschillende schrijfwijzen van de namen en fouten zijn duidelijk terug te vinden. We stelden vast dat mensen die al jaren in het buitenland vertoefden of al overleden waren nog in de lijst van de kiezers voor kwamen. Enkel de overleden kiezers uit de lijst tot 1969 komen in detail voor.
Het geheel is voorzien van fotomateriaal uit het eigen archief. De foto’s van huizen zijn gemaakt vanaf het openbaar domein en op verschillende tijdstippen. Door het feit dat we in het verleden, voor het opruimen van begraafplaatsen, in de streek heel wat foto’s maakten, konden we deze gebruiken van gewone mensen wiens graf met foto verdwenen is. Foto’s op doodsprentjes uit eigen collectie en uit deze van Familiekunde Vlaanderen regio Tielt waren eveneens een bron. Zo'n 1000 foto’s komen in dit werk voor.

Auteur(s): 
Paul Callens
Jaar van uitgave: 
2020
Afdeling: 
Locatie in publicatie: 
Pittem
Periode in publicatie: 
1932-1988
Gegevensdrager: 
Boek
Aantal pagina's: 
2 022