De graven van Sleidinge

Het maken van een fotografisch werk over de graven van Sleidinge kwam er na een tip dat er een groot aantal graven zouden weggenomen worden in de loop van het najaar van 2019. Naast de informatie van de begraafplaats werd ook een poging gedaan de grafplaten te ontcijferen die ingewerkt zijn in de gevel van de Sint-Joriskerk waar het kerkhof oorspronkelijk lag.
De huidige begraafplaats bestaat uit een oud en een nieuw deel telkens voorzien van een strooiweide en urnenmuren. Op het nieuwe deel zijn er eveneens urnengraven.
Op het oude deel van de begraafplaats is een ereperk voor de oud-strijders van 1914-1918 en 1940-1945. Daarnaast vonden we ook nog enkele graven terug die niet op het ereperk liggen, maar ermee in verband kunnen gebracht worden.
De publicatie, in twee delen, bevat: een plan van de begraafplaats met de ligging van de grafzerken, de volledige tekst die op de zerk wordt vermeld, evenals deze die op de gedenk- of huldeplaatjes staat, foto’s van heel wat interessante zerken en een alfabetische lijst van alle familie- en plaatsnamen vermeld op de zerken.

Auteur(s): 
Paul Callens
Jaar van uitgave: 
2019
Prijs: 
40,00 euro
Afdeling: 
Locatie in publicatie: 
Sleidinge
Gegevensdrager: 
Boek
Aantal pagina's: 
622