Amerikaanse zantingen; De bronnen deel X

Paul Callens liet u in 2007 in acht boeken kennis maken met de Belgen in Amerika: ‘De mensen’, in 2011 in drie boeken de ‘Afbeeldingen’ en in 2013 stelde de auteur zeven delen met ‘Bronnen’ ter beschikking over onze uitgeweken landgenoten en het continent waar ze naar toe trokken.
Door deze uitgaven kon de familiekundige een beter inzicht krijgen in wat men mogelijks kan terugvinden. Soms beperkt de samensteller zich tot basisinformatie en worden afzonderlijke bronnen voorzien. Het is dan ook een meer persoonlijke dan een wetenschappelijke benadering geworden. Veel aandacht wordt besteed aan de invloed van de pers en hoe zij “Amerika” bij ons aanbrengen. Uit ervaring weten we dat een detail soms het familie onderzoek in een nieuwe richting kan sturen.

Als vervolg op deze reeks kunnen we u volgende nieuwe uitgaven aanbieden:
"De Mensen", deel IX-XII: deze werken geven een overzicht van de verzamelde informatie over de Belgen vertrokken naar Amerika en er wonen samen met hun familie. "De Bronnen", deel VIII-X: deze delen geven u meer informatie over de Amerikaanse bronnen en vermeldingen van Amerika in de pers.

Auteur(s): 
Paul Callens
Jaar van uitgave: 
2016
Prijs: 
14,00 euro
Ledenprijs: 
14,00 euro
Afdeling: 
Gegevensdrager: 
Boek
Aantal pagina's: 
194