Bewerkte rouwbrieven 1801-1870

Afdeling: 
Brontype(s): 
Doodsbrief
Beschrijving: 

Deze uitgave is ontstaan uit de vaststelling dat op de cd-rom (publicatie 901 van FV-Leuven), dat verschillende Leuvenaars, waarvan er een rouwbrief aanwezig was, buiten Leuven of in het buitenland waren geboren. Wie waren hun ouders?

Om dit te weten te komen werd hun overlijdensakte opgezocht waar dat mogelijk was. In deze akten staan belangrijke gegevens zoals de plaats van geboorte, de leeftijd (soms de geboortedatum), het beroep en tevens waar ze precies overleden zijn. Deze plaats van overlijden is niet altijd het adres waar ze woonden, soms is dat het adres van het rusthuis of het ziekenhuis.

Ook gegevens over de ouders zijn er te vinden. In de oude rouwbrieven staat alleen de plaats van geboorte, meestal de datum en de leeftijd, bijgevolg kon ik best ook maar de geboorteakte zoeken.

Omdat er op deze cd-rom teveel rouwbrieven zijn om ze allemaal te bewerken, werd eerst gekozen voor de oudste. In dit boek staan de rouwbrieven van 1801 tot en met 1870, 655 stuks in totaal, bewerkt en aangevuld met alle gevonden bijkomende gegevens, alfabetisch op achternaam en voornaam van de overledene.