Gezinsreconstructies Itterbeek 1568-1915

Jubileumuitgave 25 jaar FV regio Dilbeek vzw - Gezingsreconstructies Itterbeek 1568-1915

Naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan presenteren wij nog maar eens een standaardwerk. Deze keer gaat alle aandacht naar de deelgemeente Itterbeek.

Bestuurslid Léon Verheylewegen nam de uitdaging aan om àlle gekende akten uit parochieregisters en Burgerlijke Stand te ontleden en de Itterbeekse gezinnen tussen 1568 en 1915 opnieuw samen te stellen. Om de gaten te dichten werden ook veel akten uit naburige en verdere gemeenten meegenomen.
Zo verschijnen 916 familienamen met hun beroepen, evenals de kloosterlingen en de vondelingen. Ook de gekende kindersterfte komt tot uiting.
Bij een gezinsreconstructie is het logisch dat elk gezin wordt samengesteld: vader, moeder en kinderen worden bij naam vermeld. Een standaardwerk als dit vergemakkelijkt het opstellen van een familiegeschiedenis uit Itterbeek: Wanneer een overlijden niet wordt gevonden, staat dit overlijden dikwijls toch vermeld in een akte van een broer of een zus.
Vermits de periode 350 jaar omvat, is het ook een dik boek van 678 blz geworden. De auteur, Léon Verheylewegen, was er maanden en maanden elke dag mee bezig. De kwaliteit is gegarandeerd door de jarenlange ervaring van deze genealoog.

Deze kwaliteitsuitgave kost 50 € bij voorintekening. Nadien kost het boek 60 €.
Het boek zal verschijnen op vrijdagavond 13 november 2015, bij de vernissage van de tentoonstelling “Klim in je stamboom – Eén grote familie” in ontmoetingscentrum Westrand te Dilbeek en de aansluitende jubileumviering en waar het kan afgehaald worden.

Auteur(s): 
Léon Verheylewegen
Jaar van uitgave: 
2015
Prijs: 
60,00 euro
Ledenprijs: 
60,00 euro
Afdeling: 
Locatie in publicatie: 
Itterbeek
Periode in publicatie: 
1568-1915
Gegevensdrager: 
Boek
Aantal pagina's: 
678