Appels: Geannoteerd repertorium van de Sint-Apolloniaparochie 1798-1914, incl. de Clandestiene dopen 1798-1805

Dit repertorium van de parochieregisters van de Sint-Apolloniaparochie van Appels beslaat de periode 1798 tot 1914, inclusief de clandestiene dopen tijdens de Franse Revolutie.
Kamiel werkte tot zijn laatste ogenblikken aan het invoeren van gegevens; een invoer die uiteindelijk grotendeels voltooid, doch die helemaal niet druk-klaar was.
Een bijzonder woord van dank gaat naar André Verhelst, die instond voor de lay-out en zorgde voor een prachtig resultaat volgens de wensen van Kamiel. Ook bedanken we Ingrid De Saeger, die Kamiel vele donderdagavonden assisteerde bij het invoeren van de clandestiene dopen.
Appels… dàt lag Kamiel nauw aan het hart! Daardoor is dit repertorium van de parochieregisters geen standaardwerk, maar eerder een werkinstrument dat door de vele verwijzingen en nota’s van Kamiel een bijkomende bron van informatie wil zijn bij de akten van de burgerlijke stand. Het zal meer gedocumenteerd werken toelaten en helpen om sneller en efficiënter familiegeschiedenis te schrijven en familiebanden op te sporen van families met Appelse roots.

Auteur(s): 
Kamiel De Paep (+)
Jaar van uitgave: 
2016
Prijs: 
60,00 euro
Ledenprijs: 
54,00 euro
Locatie in publicatie: 
Appels (bij Dendermonde)
Periode in publicatie: 
1798-1914
Gegevensdrager: 
Boek
Aantal pagina's: 
895