Vlaamse Stam 4 (2018) in de brievenbus

Image: 
Vlaamse Stam 4 (2018) in de brievenbus

Vers van de pers belandde Vlaamse Stam 4 (2018) in de brievenbussen. In dit nieuwe nummer wordt een hele waaier aan thema’s belicht.

Zo bespreekt Filip Bommarez in zijn artikel ‘de leurders van de Nieuwmarkt te Roeselare in Aalst’. Erwin Das bespreekt de familie Das uit het Hageland. Guido Andries gaat in ‘Wie is tante Lisette?’ op zoek naar een nieuwe mogelijkheid om familieverbanden grafisch weer te geven. Luc Vanacker heeft het dan weer over het drama van ‘Le Cochon noir’ en ‘Le Pont du Halot’.

Onze vaste waarden – de DNA-column, de fotorubriek ‘Beelden uit het verleden’ en de rubriek ‘documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis’ – zijn uiteraard ook weer van de partij. Deze keer toont dr. Maarten Larmuseau aan hoe zijn eigen DNA nieuwe genealogische vondsten opleverde, bespreekt Peter Eyckerman een bijzondere groepsfoto uit de 1860’s en neemt centrumdirecteur Jan Vanderhaeghe ons mee op sleeptouw doorheen tien boeiende scanprojecten.

Ook Elly Baus en Michael Windross zijn terug van de partij met een nieuwe aflevering van ‘De geboortekaarten van het fonds De Brouwer’.

Tot slot blijven ook de liefhebbers van heraldiek niet op hun honger zitten: het Heraldisch College van Familiekunde Vlaanderen publiceert in deze Vlaamse Stam maar liefst 8 nieuwe wapenschilden, respectievelijke van de families Craenen, Monsieur, Labeeuw, Khazzaka, Hulpiau, Vandorpe, Vermassen en De Greef.

Abonneren op Vlaamse Stam kan via https://familiekunde-vlaanderen.be/word-lid