Tijdschrift Vlaamse Stam in een nieuw kleedje

Image: 

Na 50 jaargangen besliste het bestuur van Familiekunde Vlaanderen om over te schakelen naar een geheel nieuwe lay-out voor het tijdschrift Vlaamse Stam. Het ontwerp is van de hand van grafisch vormgeefster Ans Vercruysse (Beeldburo).

Vlaamse Stam verschijnt dus in een vernieuwd formaat, met een nieuwe look en volledig in kleur. Natuurlijk primeert nog steeds de inhoud, maar een fris, vernieuwd uitzicht met meer afbeeldingen in kleur zal het tijdschrift alleen maar ten goede komen.

Inhoudelijk zijn er een aantal nieuwigheden : naast de vertrouwde DNA-column zal ook een gloednieuwe fotorubriek een plekje krijgen in elk nummer (Beelden uit het verleden). Wie dit wenst, mag oude ongedateerde familiefoto’s doorsturen naar de redactie voor een analyse en bespreking in deze nieuwe fotorubriek.

 Het eerste nummer van 2015 - tevens het congresnummer - heeft als thema Wereldoorlog I. Behalve bijdragen over

musea en documentatiecentra waar u terecht kan met vragen omtrent familieleden tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn er ook een aantal pakkende getuigenissen van soldaten en burgers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze verhalen geven ons een beklijvende indruk van de oorlogsgruwel die nu reeds honderd jaar achter ons ligt.

We verwelkomen steeds artikels die in aanmerking komen voor publicatie in ons tijdschrift en doen bij deze dan ook een warme oproep om via redactie@familiekunde-vlaanderen.be bijdragen voor Vlaamse Stam te bezorgen.

NIEUW: 50 jaar Vlaamse Stam in digitale vorm !

Alle vijftig jaargangen van het tijdschrift Vlaamse Stam (1965-2015) zijn binnenkort in gedigitaliseerde vorm te koop via Familiekunde Vlaanderen. De digitale tijdschriftnummers zullen op woord (bvb. familienaam) doorzoekbaar zijn, wat bijzonder handig is bij het onderzoek naar uw familiegeschiedenis.

De bestelinformatie wordt binnenkort bekend gemaakt via onze website en in het tijdschrift Vlaamse Stam.