Schud eens aan je stamboom! Welkom op de eerste 'Dag van de familiegeschiedenis'

Image: 
Schud eens aan je stamboom! Welkom op de eerste 'Dag van de familiegeschiedenis'

U heeft er altijd van gedroomd om te beginnen met ‘stamboomonderzoek’ maar u weet niet precies waar te beginnen ?

U hebt via internet al heel wat genealogische gegevens over uw voorouders verzameld, maar wat kan u er nu mee doen ?

Heeft u ook dergelijke vragen, kom dan zeker eens langs tijdens de allereerste – gratis ! - Dag van de Familiegeschiedenis op zondag 15 maart in het FelixArchief te Antwerpen.

U kan die dag met alle vragen omtrent familienamen en familiegeschiedenis terecht bij onze gespecialiseerde vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen.

Op zondag 15 maart 2015 bieden we u naar aanleiding van ons 50-jarige bestaan tussen 10u en 17u een interessant en gevarieerd dagprogramma aan:

  • Een presentatie van de websites familienaam.be en familiegeschiedenis.be,
  • Workshops over diverse aspecten van familiegeschiedenis (het dateren van historische familiefoto’s, genealogie en DNA-onderzoek, bronnen voor verwanten die emigreerden naar Noord-Amerika, familie- en bedrijfsgeschiedenis, familiereünies, emigratie uit België tijdens Wereldoorlog I…),
  • Panelgesprekken met Bekende Vlamingen die vertellen over hun familiegeschiedenis (senator Bert en Vic Anciaux, prof. em. Jean-Jacques Cassiman, oud-weerman Georges Küster, econoom Ivan Van de Cloot,…).
  • Een uitgebreide genealogische beurs waar u alle informatie vindt om te starten met het onderzoek naar uw familiegeschiedenis.

Kortom, het loont zeker de moeite om die dag langs te komen en met ons mee te vieren. Alle praktische informatie vindt u via http://www.familiekunde-vlaanderen.be/50jaar/zondag/programma.

We kijken er dan ook naar uit u te mogen verwelkomen op zondag 15 maart 2015 tussen 10u en 17u in het FelixArchief te Antwerpen !