Nieuw tijdschriftnummer van Vlaamse Stam in de brievenbus

Image: 
Nieuw tijdschriftnummer van Vlaamse Stam in de brievenbus

Wat is het verband tussen Louis Cruls (1848-1908) uit Diest en de hoofdstad van Brazilië ?

Als u dit nog niet weet, dan moet u zeker het artikel in Vlaamse Stam, 3 (2015) even nalezen, waarin vermeld wordt waarom een Braziliaanse televisieploeg een poosje geleden kwam filmen in de stad Diest. Ze gingen er op zoek naar de roots van Louis Cruls, een Vlaming die op vraag van de Braziliaanse overheid de locatie voor de nieuwe hoofdstad Brasilia in kaart bracht aan het einde van de 19de eeuw.

In Vlaamse Stam, 3 (2015) leest u ook over de recentste stand van zaken omtrent het DNA-onderzoek naar de Engelse koning Richard III. De controverse rond de afstamming van deze onfortuinlijke vorst - die in 2013 gevonden werd onder een autoparking in Groot-Brittannië - is immers nog steeds aan de gang.

Peter Eyckerman illustreert in zijn column ‘Beelden uit het verleden’ hoe u aan de hand van oude familiefoto’s informatie over uw familiegeschiedenis kan bijeen sprokkelen. Hugo Lambrechts-Augustijns analyseert de huwelijken van de Antwerpse molenaars in de 18de en 19de eeuw en Filip Bommarez vertel een stukje geschiedenis over Roeselaarse handelaarsfamilies.

Verder laten we nog een beginnende genealoog aan het woord die de lezer meeneemt op onderzoek naar zijn familiegeschiedenis en vertelt Pieter Donche het verhaal van de genealoog Joannes Idesbaldus Masin (1631-1694). Het Heraldisch College van Familiekunde Vlaanderen publiceert ook traditiegetrouw de nieuw geregistreerde wapenschilden.

Al deze bijdragen worden aangevuld met genealogische nieuwsberichten en een overzicht van recent verschenen nieuwe publicaties.

Meer informatie over Vlaamse Stam, tijdschrift voor familiegeschiedenis: www.familiekunde-vlaanderen.be/tijdschrift