Genealogie zonder grenzen (20-21 februari 2016)

Image: 
Genealogie zonder grenzen (20-21 februari 2016)

Het 51ste congresweekend van Familiekunde Vlaanderen op 20 en 21 februari 2016 wordt een unieke editie.

Voor het eerst werken we voor de organisatie van ons congres en de tweede editie van de Dag van de Familiegeschiedenis samen met onze Waalse collega-genealogen van GéniWal. Zij organiseren tegelijk hun tweejaarlijkse genealogische salon Généatica 2016, wat dus samenvalt met onze genealogische beurs die traditioneel tijdens het congresweekend plaats heeft.

Niet minder dan 50 organisaties, professionele genealogen en andere genealogische dienstverlenende verenigingen hebben hun aanwezigheid reeds toegezegd, waaronder ook deelnemers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen.

Het thema van het Congres 2016 is ‘Genealogie zonder grenzen’. Voor wie voorouders buiten Vlaanderen heeft, is dit een uitzonderlijke gelegenheid om meer informatie te krijgen over genealogische bronnen binnen en buiten België.

Omwille van deze unieke samenwerking is het Congres 2016 en de tweede editie van de Dag van de Familiegeschiedenis te gast in het stadhuis van Waver en het aanpalende klooster.

De tweede editie van de Dag van de Familiegeschiedenis – op zondag 21 februari 2016 – is opnieuw gratis toegankelijk voor iedereen. Het is de ideale gelegenheid om het onderzoek naar voorouders buiten Vlaanderen te beginnen of te hervatten. We wijzen de weg naar Europese genealogische bronnen die via internet toegankelijk zijn en geven nuttige tips voor genealogisch onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. Heeft u (deels) Poolse roots ? Dan loont het zeker de moeite om de presentatie over genealogie in Polen bij te wonen. Tenslotte geeft het Rijksarchief in België u een overzicht van de digitale bronnen en de toegankelijkheid hiervan.

Kortom, het weekend van 20 en 21 februari 2016 wordt een niet te missen hoogmis voor genealogisch onderzoek in binnen- én buitenland. We kijken er alvast naar uit u te mogen verwelkomen in Waver !  Soyez le bienvenu !

51ste Congres van Familiekunde Vlaanderen en tweede Dag van de familiegeschiedenis
Waver, 20 en 21 februari 2016.
www.familiekunde-vlaanderen.be/genealogiezondergrenzen