FV verwelkomde studente Ine op stage

Image: 

Tussen 3 en 14 augustus 2015 koos Ine Poelaert, een masterstudente geschiedenis aan de KULeuven, voor een vrije stage in het Documentatie- en Studiecentrum voor Familiegeschiedenis te Merksem.

Via verschillende opdrachten ontdekte ze heel wat aspecten van onze erfgoedorganisatie en vrijwilligerswerking. Haar stage was zonder twijfel een verrijking voor Familiekunde Vlaanderen. Zelf hield ze er heel wat praktijkervaring aan over, evenals een aangename kennismaking met de wereld van de familiegeschiedenis.

Ine’s grootste opdracht was het maken van de mini-tentoonstelling over het Fonds de Lelys waarin heel wat informatie te vinden is over de Vlaamse soldaten van Napoleon. Deze tentoonstelling is intussen aan de vensters van het Documentatiecentrum te bekijken en heeft ook een verlengstuk op familiegeschiedenis.be. Voor deze website schreef Ine het stuk over het brontype ‘soldatenbrief uit de Napoleontische oorlogen’ (www.familiegeschiedenis.be/bronnen/soldatenbrief-uit-de-napoleontische-oorlogen).

Ine nam gedurende twee weken intensief deel aan de dagelijkse werking van Familiekunde Vlaanderen en hielp enthousiast mee met de vrijwilligers. Ze schreef twee bijdragen voor Vlaamse Stam – een artikel over de familiearchieven en een artikel over de cartografische bronnen die in het Centrum te Merksem aanwezig zijn – en stelde ook een brochure op om het rijke aanbod van het Documentatiecentrum te Merksem meer in de kijker te zetten.

Als bijkomende, kleinere opdrachten werd Ine gevraagd om foto’s te nemen in het Centrum, af en toe een bericht te plaatsen via de sociale media van FV en suggesties te geven voor de website van het congres 2016 en de vernieuwde website van het Centrum.

Deze stage was Ine’s eerste kennismaking met werken in de erfgoedsector. Ze gaf aan dat het zeer goed meegevallen was en bedankte alle medewerkers van Familiekunde Vlaanderen en in het bijzonder stagebegeleider Jan Geypen voor de begeleiding.

We bedanken Ine en wensen haar nog heel veel succes toe!