Eerste MamaMito-resultaten op Dag van de Wetenschap (28 november 2021)

Image: 
Eerste MamaMito-resultaten op Dag van de Wetenschap (28 november 2021)

De voorbije twee jaar liep het burgerwetenschappelijk project MamaMito aan de KU Leuven en Histories vzw. Het project werd daarbij ondersteund door Familiekunde Vlaanderen vzw. Maar liefst 7800 Vlamingen schreven zich in om actief hun moederlijke stamlijn op te zoeken, in plaats van de – meer klassieke – vaderlijke stamboom.

Binnenkort presenteert prof. dr. Maarten Larmuseau voor het eerst onderzoeksresultaten van MamaMito. Het project levert nieuwe inzichten en inspiratie op voor genealogen en DNA-deskundigen. Wat leren we bijvoorbeeld uit een moederlijke stamlijn? Welke archiefbronnen geven informatie over wie onze voormoeders waren? En wat brengt de toekomst door stambomen met DNA te combineren? Je leert het op de Dag van de Wetenschap.

Datum en tijdstip: zondag 28 november 2021 om 15:00 (einde voorzien omstreeks 16:30).

Locatie: GA2 (04.14), campus Gasthuisberg, KU Leuven (Herestraat 49, 3000 Leuven).

De toegang is gratis, maar inschrijven via www.dagvandewetenschap.be is verplicht en kan tot en met 24 november 2021. Vlug inschrijven is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt tot 474.

Alvast tot op de Dag van de Wetenschap!

MamaMito is een burgerwetenschappelijk project van Histories vzw, KU Leuven, VUB, meemoo vzw en Familiekunde Vlaanderen vzw.