35 jaar familiekunde te Dendermonde

Image: 
35 jaar familiekunde te Dendermonde

35 jaar geleden, op 16 oktober 1983 werd op een academische zitting in het stadhuis, Familiekunde Vlaanderen Regio Dendermonde als plaatselijke afdeling van de toenmalige Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) boven de doopvont gehouden.

Ondertussen helpt de vereniging al 35 jaar lang alle geïnteresseerden bij het begeleiden van het opzoekwerk rond het verhaal van hun familie. Het samenstellen van een stamboom of familiegeschiedenis is immers een boeiende en veelzijdige hobby: je ontdekt ongekende verhalen en je leert zelfs nieuwe familieleden kennen. In de afgelopen periode werden bovendien meer dan 70 genealogische publicaties uitgebracht met betrekking tot het Land van Dendermonde. Deze waardevolle uitgaven (met personenindex) zijn een synthese van de originele akten en vergemakkelijken het opzoekwerk in archieven in aanzienlijke mate. Als actieve regio binnen het huidige Familiekunde Vlaanderen heeft Familiekunde Vlaanderen Regio Dendermonde meer dan terecht het Land van Dendermonde op de genealogische kaart van Vlaanderen gezet.

Om deze 35ste verjaardag passend te vieren organiseert Familiekunde Vlaanderen Regio Dendermonde op 20 oktober aanstaande in haar documentatiecentrum (Kerkstraat 97, 9200 Dendermonde) verschillende activiteiten voornamelijk gericht naar de beginnende genealoog:

  • Op woensdag 17 oktober 2018 - 19u30: Familiekunde voor beginners: voordracht “Klim in je stamboom”. Op deze voordracht maak je kennis met alle aspecten van familiekunde. Voor diegenen die meer willen weten zijn er aansluitend nog twee avonden voorzien (in december en in februari - op inschrijving) waar meer in detail wordt gegaan.
  • Zaterdag 20 oktober 2018 - 14u00 tot 18u00: open deur en 32ste Genealogische Oost-Vlaamse Contactdag: maak kennis met ons centrum en met diverse kanalen en data om uw stamboom of familiegeschiedenis te starten, aan te vullen of te stofferen. Diverse infostands met provinciale afdelingen en heemkringen - gratis toegang.
  • Zaterdag 20 oktober 2018 - 19u00: viering 35 jarig bestaan. Academische avond met diverse toespraken, voorstelling scanproject & nieuwe publicatie. De avond wordt afgesloten met een feestelijke receptie (op inschrijving).

Meer info: www.familiekunde-dendermonde.be