25 november 2018: Lezing/workshop ‘Hoe DNA jouw afkomst kan bepalen’

Image: 
25 november 2018: Lezing/workshop ‘Hoe DNA jouw afkomst kan bepalen’

Wie interesse heeft in de afkomst van zijn voorouders kan tegenwoordig DNA-testen kopen bij tal van online bedrijven. Hoe gaan ze te werk en zijn de resultaten wel betrouwbaar? Genetisch genealoog dr. Maarten Larmuseau toont hoe het DNA als levend archief wel of niet gebruikt kan worden om te weten van waar je voorouders vandaan kwamen. Deelnemers die al een 'etnische DNA-test' of 'DNA-verwantschapsanalyse' hebben laten afnemen bij een commercieel bedrijf kunnen hun resultaten ook achteraf voorleggen.

Deze activiteit is een kruising tussen een lezing en een workshop en wordt georganiseerd in het kader van de Dag van de Wetenschap, een initiatief van de Vlaamse overheid. Ook Leuven doet mee: zondag 25 november 2018 wordt de universiteitsstad omgetoverd tot de stad van de wetenschap, voor jong en oud, voor iedereen die nieuwsgierig is! Ontdek het volledige programma op www.stadvandewetenschap.be en www.dagvandewetenschap.be.

De lezing / workshop van dr. Maarten Larmuseau is gratis, is vrij toegankelijk en geschiedt in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen.

Tijdstip: zondag 25 november 2018 tussen 14u10 en 15u00.

Locatie: we vertrekken vanuit de Universiteitshallen (Naamsestraat 22, 3000 Leuven) naar de plaats van de lezing, dus kom zeker op tijd!