Vrijwilligersvacature: adjunct-directeur gezocht voor het documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis te Merksem

Vrijwilligersvacature: adjunct-directeur gezocht voor het documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis te Merksem

In de loop van 2018 gaat de huidige directeur van het documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis te Merksem, Jan Vanderhaeghe, met welverdiend vrijwilligerspensioen.

Familiekunde Vlaanderen is daarom op zoek naar een adjunct-centrumdirecteur, met (snelle) doorgroeimogelijkheid tot directeur.

Kandidaten moeten bereid zijn om enkele dagen per week, zowel ter plaatse als van thuis uit, de coördinatie van het centrum op zich te nemen, in nauw overleg met de huidige directeur en met de talloze vrijwilligers die het centrum rijk is. De adjunct-centrumdirecteur neemt deze taken op vrijwillige basis op.

Tot het takenpakket van de adjunct-centrumdirecteur behoren onder meer:

-    Coördinatie en begeleiding van vrijwilligers
-    Beheer van de archief- en bibliotheekcollectie
-    Opvolging (digitaliserings)projecten en aanvulling van de databanken
-    Onthaal nieuwe vrijwilligers en stagiairs
-    Bijwonen bestuurs- en vrijwilligersvergaderingen, zowel intern als met externe organisaties
-    Geven van rondleidingen aan bezoekers
-    Beantwoorden van genealogische vragen
-    Ontvangst van familiearchieven begeleiden

Een gedegen computerkennis is dus noodzakelijk, evenals een flexibele en sociale ingesteldheid (bvb. vrijwilligers motiveren, af en toe iets doen dat niet tot het vaste takenpakket behoort…).

Als u zich hiervoor graag kandidaat wil stellen, dan kan u vrijblijvend bijkomende informatie aanvragen of meteen uw kandidatuur melden aan de centrumdirecteur, dhr. Jan Vanderhaeghe, via jan.vanderhaeghe@familiekunde-vlaanderen.be.