Vacature: beroepsinlevingsstage medewerker familiegeschiedenis

Vacature: beroepsinlevingsstage medewerker familiegeschiedenis

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Sinds 2019 biedt Histories ook een thuis aan familiegeschiedenis.be. Met deze online handleiding ontdek je stap voor stap je familieverleden in historische documenten en hedendaagse databanken. Thematische dossiers en verhalen zorgen voor de nodige verdieping, zodat jouw voorouders binnen hun historische context tot leven komen.

Heb je een vlotte pen en ben je gebeten door familiegeschiedenis of genealogie? Kan je enerzijds vakliteratuur, maar anderzijds ook mondelinge geschiedenis (kritisch) vertalen voor het grote publiek? Wil je al doende leren en zo ervaring en een netwerk opbouwen? Dan is een betaalde stage van zes maanden bij Histories wellicht iets voor jou.

Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job in de erfgoedsector versterken. Als voltijds medewerker werk je samen met interne en externe collega’s aan de uitbouw, verbetering en bekendmaking van familiegeschiedenis.be. Daarnaast ondersteun je individuen en gemeenschappen die werken rond genealogie en maak je ook kennis met andere initiatieven binnen Histories.

Solliciteren kan tot en met 4 oktober 2020. Meer info? Surf snel naar de website van Histories.