De Zusters Maricolen in Gottem en Grammene

Bron: 
Het Nieuwsblad
09/01/2017
Afdeling: 
Inhoud: 

Deinze - De nieuwste publicatie van Familiekunde Deinze, ‘Kloostergemeenschap Zrs. Maricolen – Gottem en Grammene’, van de hand van Arnold Vandenbroucke en Kris Heyerick, is vanaf nu verkrijgbaar. Het boek brengt de lezer naar Gottem en Grammene, meer bepaald bij de Zrs. Maricolen die er geruime tijd instonden voor het plaatselijk onderwijs. Deze uitgave is het resultaat van vele jaren noeste inzet, opzoekingswerk in diverse archieven en correspondentie door de auteurs.

Het was de ambitie van de auteurs een gevarieerd overzicht te geven, zonder de ijdele hoop compleet te kunnen zijn. Zij koesterden het verlangen de lezer ten volle te laten genieten van het wel en wee in het leven van de kloosterzusters die een deel van het dagelijks leven vormden in charmante dorpjes als Gottem en Grammene.
 
Een index, die je ook kan raadplegen op de website www.familiekundedeinze.be in de rubriek publicaties, geeft de namen die in het boek aan bod komen.

Het boek is verkrijgbaar bij auteur Arnold Vandenbroucke, Oude Heirbaan 103 in Gottem, na telefonische afspraak op 051/63 38 34, of bij Claude Gekiere, voorzitter Familiekunde Deinze, Herfstlaan 59 in Petegem, eveneens na telefonische afspraak via 09/386 69 26. Het kost €8, over te schrijven op het rekeningnummer van Familiekunde Deinze: IBAN: BE24 0832 7311 6738 / BIC: GKCCBEBB. De verzendingskosten bedragen €3.