Regio Oostende

Overzicht nieuws, databanken, indices, publicaties enz. Meer info over deze afdeling kan u terugvinden onder Afdelingen of in de Ledenzone.

Ik ben al 50 jaar bezig met mijn stamboomonderzoek

Bron: 
Krant van West-Vlaanderen
29/05/2015

Familiekunde Vlaanderen Oostende blaast 50 kaarsjes uit OOSTENDE - Iedereen vraagt het zich wel eens af: wie waren mijn voorouders? Al 50 jaar kan je voor antwoorden op prangende vragen over je familiegeschiedenis terecht in documentatiecentrum van Familiekunde Vlaanderen regio Oostende. De leden zoeken er al decennialang naar bijzondere familieverhalen.

Kwartierstaat voor schepen Arne Deblauwe

Bron: 
Krant van West-Vlaanderen
10/04/2015

OOSTENDE - In het Documentatiecentrum van Familiekunde Vlaanderen, regio Oostende, overhandigde bestuurslid Bernard Legrand een kwartierstaat aan schepen Arne Deblauwe en zijn echtgenote Lies Germonpré.

Familiekunde Vlaanderen regio Oostende klinkt op 2015

Bron: 
Krant van West-Vlaanderen
16/01/2015

In de thuisbasis van Familiekunde Vlaanderen Regio Oostende aan de Dokter Louis Colensstraat vond op vrijdag 9 januari een nieuwjaarsdrink plaats. Dit gebeurde met een toespraak van voorzitter Eddie Van Haverbeke. Daarin prees hij de recent overleden Michel Baes, Ferdinand Blomme en Lucien Van Outryve als trouwe medewerkers.

Hilde Veulemans maakt kennis met voorouders

Bron: 
Krant van West-Vlaanderen
26/12/2014

OOSTENDE - Bernard Legrand van Familiekunde Vlaanderen (FV) afdeling Oostende zocht in de voorbije jaren naar de directe voorouders van schepen Hilde Veulemans en haar man Antoon Olders. Het koppel kreeg de indrukwekkende kwartierstaat zopas overhandigd. De verre roots van de Oostendse schepen voor Cultuur Hilde Veulemans liggen in het Vlaams Brabantse Kapellen.

De Groote Oorlog en het stamboomonderzoek

Bron: 
Krant van West-Vlaanderen
02/05/2014

OOSTENDE - Tijdens het opendeurweekend op 3 en 4 mei in het Documentatiecentrum voor Familiegeschiedenis en Stamboomonderzoek regio Oostende is ook een merkwaardige expositie te genieten, die vanuit de familiekunde inzoomt op de Groote Oorlog in de eigen regio en het IJzerfront.

Opendeurweekend in het Documentatiecentrum voor Familiegeschiedenis en Stamboomonderzoek van FV Regio Oostende

Opendeurweekend in het Documentatiecentrum voor Familiegeschiedenis en Stamboomonderzoek van FV Regio Oostende

Op zaterdag 3 en zondag 4 mei, telkens van 10 uur tot 18 uur, is iedereen welkom in het VVF-gebouw aan de L. Colensstraat 6 (recht over de Volksbond).

"Er zijn belangrijkere dingen dan een dubbele familienaam"

Bron: 
Krant van West-Vlaanderen
28/03/2014

OOSTENDE - Een naam krijgen we, willen of niet. En straks dus zelfs twee. Een familienaam hoort bij de identiteit van de drager en komt voor in alle soorten en gewichten: vals of lief klinkend, joviaal of benepen, beladen of verwachtingsvol, adellijk of lachwekkend. Eddie Van Haverbeke van Familiekunde Vlaanderen geeft uitleg.

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio Oostende