Provincie Limburg

Overzicht nieuws, databanken, indices, publicaties enz. Meer info over deze provincie kan u terugvinden onder Afdelingen of in de Ledenzone.

Help Familiekunde Vlaanderen

Bron: 
Grensland Info
11/02/2016

De Limburgse afdeling van Familiekunde Vlaanderen vzw zoekt voor haar archief en documentatiecentrum: bidprentjes, doodsbrieven, communieprentjes, geboortekaartjes, huwelijksaankondigingen, stambomen, familiekronieken en alles wat de geschiedenis van de Limburgse families aangaat.

Reconstrueer vandaag zelf je stamboom op genealogische beurs

Bron: 
Het Belang van Limburg
26/04/2015

Lanaken - De genealogische beurs die familiekunde Limburg vandaag organiseert in Lanaken blijkt een schot in de roos. Al tijdens de voormiddag brachten meerdere tientallen geïnteresseerden een bezoekje in de hoop hun stamboom te vervolledigen of info over stamboomonderzoek op te vragen.

Voorbereidingen voor jaarlijkse Erfgoeddag van start

Bron: 
Het Belang van Limburg
05/02/2015

Lanaken - Op 26 april is het weer de jaarlijkse Erfgoeddag. Dit jaar gebeurt dat in het thema 'erf'. In Lanaken gaan de organisatoren de genealogische toer op.

Achter de schermen van Familiekunde Vlaanderen

Bron: 
Het Belang van Limburg
21/10/2014

Genk - De socioculturele verenigingen, Genker Computerclub, Zangkoor Blijdschap, Compostella-genootschap, Cantus Seniores, Markant Genk, On Ee Vo He en de Genker gidsen komen samen om blik achter de schermen van Familiekunde Vlaanderen te werpen in ’t Kliniekske te Winterslag.

Het Familiewapen

Auteur(s): 
Lucien Penders
René Vroomen
Lambert Joosten
het Heraldisch College Vlaanderen
Abstract: 

Heraldiek voor beginners

Inleiding in het stamboomonderzoek

Auteur(s): 
Jeanno Ernots
Lambert Joosten
Abstract: 

Genealogie voor beginners

Succesvol achtste Wauweleurke in Elen

Succesvol achtste Wauweleurke in Elen
Bron: 
Het Belang van Limburg
02/05/2014

Afgelopen dinsdag organiseerde de Geschied- en Heemkundige Kring van Elen voor de achtste keer een 'Wauweleurke'. Jammer dat veel van onze vaste bezoekers afwezig waren omdat er ook een feestje van Ziekenzorg was. Toch kwamen er nog een dertigtal wauwelliefhebbers opdagen. De discussies waren niet minder dan andere keren. Was het nu pastoor Hardy of kapelaan Lemkens?

Kids leren over stamboom op genealogische dag

Bron: 
Het Belang van Limburg
23/04/2013

Het voorbije weekend vond de twaalfde Genealogische Ontmoetingsdag Limburg plaats in zaal Kristoffelheem in Ham.

Abonneren op RSS - Provincie Limburg